Ondernemers in Hoogeveen kunnen hun contante briefgeld nauwelijks kwijt. Er is slechts één automaat waar het gestort kan worden, en die is ook nog vaak kapot, al vol of druk bezet.

En die gele geldmachine is ook nog eens onbetrouwbaar. “Er is maar één stortautomaat voor heel Hoogeveen en die is ook nog eens dagelijks vol of defect. En je blijft wel gewoon betalen voor de service.”

Ondernemers moeten nu vaak buiten Hoogeveen het geld storten, in bijvoorbeeld Pesse, Zuidwolde of Meppel.

Reactie Geldmaat

Jaren geleden besloten ING, ABN Amro en Rabobank om samen te werken op het gebied van geldautomaten. Sinds 2019 wordt gewerkt aan het vervangen van alle betaalautomaten door de gele Geldmaten, waar iedereen dezelfde service krijgt ongeacht bij welke bank iemand is aangesloten. Omdat er steeds minder contant geld wordt gebruikt, neemt het aantal geldautomaten in Nederland wel af, zo klinkt de uitleg.

Ook in Hoogeveen dus. Geldmaat laat weten op de hoogte te zijn van de problemen. “Op dit moment ervaren wij problemen met de capaciteitsplanning rondom het onderhouden van de automaten. Hierdoor kan het helaas voorkomen dat een geldmaat langer buiten gebruik staat dan we zouden willen”, laat het bedrijf in een schriftelijke reactie weten. “Wij vinden dat uitermate vervelend.”

Geldmaat laat weten in Hoogeveen op zoek te zijn naar een locatie voor een extra geldmaat met stortfunctie. “Dit traject is nog niet rond, daarom kunnen we er op dit moment nog niet meer over vertellen.”