Rechten foto: Dagelijks Leven

De tweede locatie van zorgorganisatie Dagelijks Leven in Hoogeveen is vandaag officieel geopend. Op de voormalige plek van basisschool De Krullevaar is het Korhoenhuis gebouwd. Dat is een woonzorgcomplex voor mensen met dementie.  

Vanwege corona kon er geen open huis worden gehouden. Een feestelijke opening bleef dus uit. “Dat is erg jammer”, vertelt locatiemanager Sandra Schuurman. “Hier stond een school, maar die is uiteindelijk gesloopt. Veel mensen zijn benieuwd hoe het er nu vanbinnen uitziet. Die kans hadden we ze graag gegeven.” 

Gespecialiseerde zorg 

Dagelijks Leven biedt in heel Nederland gespecialiseerde zorg voor mensen met dementie. Ouderen kunnen op deze manier midden in de wijk blijven wonen. In Hoogeveen is het inmiddels de tweede locatie die de zorgaanbieder opent. Aan de Korenstraat staat ook al een complex: Het Korenhuis. 

“De nieuwe locatie is geschikt voor maximaal 22 bewoners”, vervolgt Schuurman. “Elke studio heeft een slaapkamer en eigen badkamer. Er zijn twee gezamenlijke woonkamers en er is een activiteitenkamer. Dagbesteding wordt vijf dagen per week verzorgd door een activiteitenbegeleider.” 

Nog niet vol 

Het Kornhoenhuis is een particuliere zorginstelling. Volgens Schuurman is de prijs voor het huren van een studio schappelijk. “Met AOW kun je bij ons wonen en daarom ook geschikt voor mensen die beschikken over een kleine portemonnee.” 

De studio’s zijn op dit moment nog niet allemaal verhuurd. Schuurman verwacht wel dat het drukker gaat worden de komende weken. “Er is steeds meer animo en de bezichtigingen druppelen langzaam binnen. In december konden geïnteresseerden al een kijkje nemen. Daar zaten ook al een aantal bij die een kamer willen huren.”