Crossroad Blues


Zo ongeveer bijna 17 jaar terug is Crossroad Blues ontstaan uit de wekelijkse ‘Bluesplate van de Weke’ in het Streektaalprogramma ‘Plaatstaal’.
Ik heb meerdere liefdes in mijn leven, waaronder ten 1e mijn vrouw Greet maar taal en muziek zijn zeker de 2e  en 3e  liefdes !
En zo is Blues één van de meest eerlijke muziekstijlen volgens mij want daar zit geen enkele opsmuk en kunststukjes bij, recht voor z’n raap muziek!
Dat is de muziek waar ik van hou ! In de beginjaren was John Lee Hooker een wekelijkse gast dat is inmiddels iets vermindert maar de voorliefde is zeker niet weg.
Ik heb een  voorkeur voor één instrument en dat heet het Hammond orgel en als het even kan komt die ieder uitzending wel voorbij en daar gaat mijn hartje sneller van kloppen !
Een paar keer per jaar komen er wel Blues artiesten langs om in de studio een live optreden te doen in ‘Crossroad Blues’ en dat kunnen zowel Nederlandse als buitenlandse artiesten zijn.
Zo was er kortgeleden nog een Amerikaanse gitarist, Jim Roberts (Los Angeles), te gast om live samen te spelen met een Nederlandse gitarist Ronnie Redwood.
Maar ook regelmatig zoek ik ook artiesten op om over hun werk te babbelen en dat laten we dan ook graag horen in ‘Crossroad Blues’.
In ‘Crossroad Blues’ is plaats voor alle bluesstijlen van Delta- tot Streektaal Blues en alles wat daar tussen zit.
Sinds enige tijd heeft ‘Crossroad Blues’ ook een eigen Facebook pagina waar ik regelmatig nieuwtjes op plaats en ongeveer twee uur voor de uitzending de playlist.
Zie hieronder de link naar de Facebook pagina van ‘Crossroad Blues’ Radio Hoogeveen.

Harry Boertien

 

 

 

 

 

 

Presentatie, samenstelling en techniek: Harry Boertien.

Facebook Pagina:

Crossroad