Op woensdag 29 september en donderdag 30 september wordt het circulaire gebouw van het Alfa-College officieel geopend. Het gebouw stamt nog uit 1964, maar heeft een complete make-over ondergaan. Leerlingen hebben met materialen uit het oude pand het nieuwe onderkomen gemaakt. 

De reden dat het nieuwe gebouw tot stand is gekomen heeft te maken met de maatschappelijke opgave rondom duurzaamheid. Het Alfa-College wil namelijk planetproof opleiden. Studenten leren op een zinvolle manier handen en voeten te geven aan een betere wereld.

Duurzame toekomst

Jan Berend van der Wijk, regiodirecteur: “Ik ben trots op wat we hier hebben neergezet. Niet alleen een prachtig vernieuwd schoolgebouw wat we duurzaam en circulair hebben verbouwd, maar ook dat het helemaal aansluit bij de visie van het Alfa-college: Samen creëren wij meer waarde voor een betere wereld.”

“Daarmee zeggen we ook dat we dat niet alleen doen, we hebben elkaar nodig. In ons onderwijs gaat deze visie een steeds grotere rol spelen, waarbij we onszelf en onze studenten voortdurend bewust maken van wat wij kunnen bijdragen aan een betere wereld, bijvoorbeeld door te werken aan duurzame oplossingen.”

Open Huis

Op woensdag 29 september vindt de officiële opening voor genodigden plaats. Vanaf donderdag 30 september is er Open Huis.