Rechten foto: Persbureau Meter

Het aantal autobranden in Drenthe is het afgelopen jaar gestegen. Vorig jaar waren er in de provincie 193 autobranden. In 2020 waren dat er 179. Een stijging van net geen 8 procent.

Dat blijkt uit cijfers van alarmeringen.nl. De site heeft daarvoor gebruikgemaakt van de meldingen via het landelijke P2000-netwerk.

Landelijk is het aantal autobranden voor het eerst sinds jaren weer gedaald. In heel 2021 werd er iets meer dan 4.750 keer alarm geslagen voor een autobrand, een daling van meer dan 13 procent. Alleen in de provincies Flevoland, Drenthe en Friesland steeg het aantal meldingen. In Flevoland steeg dat het hardst met 29 procent.

Hoogeveen

Vooral in Assen is er een flinke stijging van het aantal meldingen. Daar zijn vorig jaar 37 meldingen gedaan van een autobrand. Dat is 118 procent meer dan een jaar eerder. In Hoogeveen zijn de meeste meldingen gedaan: 38. Dat is eentje minder dan in 2020.

Eind vorig jaar was het aantal keer raak met autobranden in Hoogeveen. Het zorgde voor onrust onder bewoners. Ook in Assen gingen relatief veel auto’s en ook deelscooters in vlammen op. De politie pakte vorige maand in totaal vier mensen op voor branden in Assen.